Polévka na hubnutí podle Hildegardy z Bingenu
Budete potřebovat: 400 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer, pastinák), 2 lžíce zeleninového vývaru, 5 lžic špaldové krupice, 1 lžičku sušené domácí bylinkové směsi (např. petrželové a celerové nati a libečku), sůl
Příprava:
1. Zeleninu očistěte, omyjte, nakrájejte nadrobno a dejte do hrnce. Přidejte 750 ml vody, zeleninový vývar a zlehka povařte.
2. V dalším hrnci připravte špaldovou krupici. Zalijte ji 500 ml horké vody a nechte 5 minut povařit.
3. Zeleninu rozmačkejte či promixujte, přidejte krupici, bylinky a na závěr osolte dle chuti.
Účinky: Po dobu dvou až tří týdnů nahrazujte oběd nebo večeři jedním až dvěma talíři této polévky. Zasytí vás, navíc obsahuje dostatek výživných látek, zato málo kalorií.