Jak na to?
Vyšlehejte máslo s oběma druhy cukru do světlé pěny. Poté přidejte nastrouhanou citronovou kůru, prosátou mouku a prášek do pečiva. Směs důkladně promíchejte, až vznikne drobenka.
Polovinu drobenky nasypte na dno kulaté koláčové formy o průměru 20 cm. Zbytek drobenky rozprostřete na tác a dejte na 30 minut do mrazáku. Spodní část koláče pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180°C a poté nechte vychladnout.
Pro přípravu náplně nasypte borůvky do rendlíku, přidejte želírovací cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Mezitím smíchejte bramborový škrob s trochou studené vody a vmíchejte do vařících borůvek. Za stálého míchání nechte škrob provařit, poté sundejte z plotny a nechte vychladnout.
Borůvkovou náplň rozetřete na předpečený korpus, posypte zbytkem drobenky a pečte dalších 10 až 15 minut v troubě předehřáté na 200°C.