Rekonstrukce se prodražila, ale stála za to
O tom, za kolik nevyužívané nádraží koupili a kolik je stála následná rekonstrukce, manželé Plíhalovi nemluví. Omezují se na vyjádření, že rozsáhlý areál získali v dražbě za cenu menší, než kolik stojí stometrový byt v pražské čtvrti Trója. Na mnohem více peněz však vyšla následná rekonstrukce. Že však nešlo o žádné hýření člověka, který neví, co s penězi, dokládá lakonické vyjádření Miroslava Plíhala: „Celkové náklady jsem radši ani nepočítal, protože bych z toho mohl dostat infarkt.“ Manželům se každopádně podařilo do budovy vnést ducha dávných časů. Kavárna i její okolí mají neopakovatelné kouzlo vyzařující pohodu, k čemuž přispívá i příjemná obsluha, nabízené nápoje, zdravé svačiny, domácí dorty… „Naše cukrářka Verča je v kavárně od časného rána, aby pro vás každý den upekla spoustu domácích dezertů. Na své si přijdou milovníci šlehačkových vrstvených dortů, ovocných a lehkých, veganských dezertů a nezapomínáme ani na bezlepkové a RAW dezerty. Mezi naše bestsellery patří cheesecake a brownies,“ láká kavárna místní i přespolní turisty, kteří se sem rádi vracejí. O tom, že se manželům Plíhalovým jejich dílo vydařilo, svědčí také fakt, že v roce 2018 jejich Káva s párou ovládla devátý ročník ankety Má vlast cestami proměn. Zvítězila mezi téměř stovkou přihlášených budov, které prošly výraznou obnovou.