Přejít k hlavnímu obsahu
Dobrý nápad

Dýňový sirup je stálým hitem podzimu. Snadno si ho připravíte i doma

Nejspíš už jste v minulých letech zaznamenali, že kavárny nabízejí některé druhy káv s dýňovou příchutí. Trik je v použití sladkého sirupu, který ozvláštní caffè latte nebo cappuccino. Nemusíte však pokaždé do kavárny, dýňový sirup si připravíte i doma.

Jana Bitalová | 5. 09. 2024

Dýňový sirup v sobě kombinuje chuť dýně s typickým podzimním kořením, jako je skořice, muškátový oříšek, zázvor a hřebíček. Když se pak tyto ingredience spojí, vytvoří směs chutí, která je ideální pro sychravější období, protože evokuje pocit tepla a útulnosti. Až tedy přijdou první podzimní dny, buďte na ně připraveni.

Kromě kávy lze dýňový sirup použít coby sladidlo do jogurtu, na kaše, palačinky, vafle a další sladké pokrmy. Samozřejmě je třeba brát na zřetel, že obsahuje značné množství cukru, a tak je na místě střídmost. Na druhou stranu… k příjemné podzimní atmosféře zkrátka přispět umí.

Mohlo by se vám líbit

Medovina má dávnou tradici. Pokud jste ji ještě neochutnali, možná je správný čas

Dny se pomalu krátí a teplé letní počasí už občas střídají chladnější dny, které jsou předzvěstí podzimu. K němu patří medovina, o níž se traduje, že patří mezi nejstarší alkoholické nápoje.
marianne.cz

Jak na dýňový sirup?

Budete potřebovat:

  • půlku menší dýně hokkaido
  • 500 ml vody
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr 
  • lžičku skořice
  • můžete přidat také půlku lžičky mletého sušeného zázvoru, pokud máte rádi štiplavější chuť. 

Jak na to?

Dýni nakrájejte na kostičky, uvařte a sceďte. V jiném hrnci smíchejte vodu, cukry a koření a chvilku vařte. Pak přidejte uvařenou dýni, pár minut znovu povařte a následně rozmixujte. Za občasného zamíchání vařte do zhoustnutí. Hned nalijte do perfektně čistých sklenic, které otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Nerozdělané skleničky uchovávejte v chladu a temnu, rozdělané v lednici.

Zdroj článku
Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Dobrý nápad
Výroba domácího másla je jednoduchá a výsledek lahodný: Podmáslí jako vedlejší produkt rozhodně není k zahození

Výroba domácího másla je jednoduchá a výsledek lahodný: Podmáslí jako vedlejší produkt rozhodně není k zahození

Dobrý nápad
Bylinkové čaje nemusí být jen pomocí při nachlazení: Zařaďte je mezi příjemnou prevenci

Bylinkové čaje nemusí být jen pomocí při nachlazení: Zařaďte je mezi příjemnou prevenci

Dobrý nápad
O slovo se hlásí zima: Připravte své záhony na chladné období

O slovo se hlásí zima: Připravte své záhony na chladné období

Dobrý nápad
Skořice může prospívat, ale i škodit: Exotické koření s dvojí tváří

Skořice může prospívat, ale i škodit: Exotické koření s dvojí tváří

×
  • Marianne Venkov & styl
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE VENKOV A STYL + FORMY TESCOMA + DIGI VERZE ČASOPISU ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE VENKOV A STYL + FORMY TESCOMA + DIGI VERZE ČASOPISU ZDARMA
  • Předplatit