10 avokádových toastů, které je až škoda sníst
Avokádový toast už dávno není jen o rozmačkaném avokádu, které natřeme na chleba. V dnešní době food bloggerů a kultu krásného jídla se dá očekávat, že se tato super potravina stane předmětem různého zdobení a vynalézavých způsobů, jak potěšit nejen chuťové buňky, ale i oči.
Avokádo se stalo potravinou číslo jedna pro všechny, kteří chtějí žít zdravě, dostat do sebe dostatek energie a přitom nepřibrat. Avokádo je velmi výživné a obsahuje širokou škálu živin, včetně 20 různých vitamínů a minerálních látek. Obsahuje vitamín K, C, B5, B5, E, A, B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (nacin), kyselinu listovou a prvky jako draslík, hořčík, mangan, měď, železo, zinek a fosfor.
V Amsterodamu dokonce otevřeli restauraci The Avocado Show, která podává jen pokrmy z avokáda.
Avokádo vládne kulinářskému světu a není se čemu divit. Navíc jeho struktura je perfektní pro ty, kteří si s jídlem rádi vyhrají.