Kdy mohu bylinky použít?
Sušené bylinky mohou být použity po celý rok. Obohatí vaše pokrmy v zimě, kdy nejsou k dispozici čerstvé bylinky, a také vám pomohou zachovat chuť a aroma bylinek, které rostou sezónně. Bylinky pak můžete snadno využít v péči o tělo i při vaření a nakonec i při léčbě některých onemocnění.
Sušené bylinky mohou být použity k ochucení a zlepšení chuti pokrmů. Použijte je při přípravě polévek, omáček, marinád, grilovaného masa, ryb, těstovin, a dokonce i pečení. Stejně tak se hodí i k solení nebo marinování masa, ryb a zeleniny. Mohou být také použity k přípravě lahodných čajů. Mátový čaj, třezalkový čaj nebo levandulový čaj jsou jen některé z možností.
Bylinky pak také můžete přidat do domácích pleťových masek. Například šalvěj a levandule jsou vhodné pro mastnou pleť, zatímco heřmánek je skvělý pro citlivou pleť. Přidejte sušené bylinky do vaší koupele pro relaxaci a aromaterapeutické účinky. Můžete také vytvořit bylinkové sáčky, které přidáte do koupele. Můžete si z nich připravit také domácí bylinný šampon.