Jak na to?
250 g prosáté mouky smíchejte s 200 ml mléka a rozdrobte do nich droždí. Smíchejte a nechte 20 minut pracovat. Potom přidejte zbytek prosáté mouky, vajíčka, máslo, zbytek mléka, prosátý cukr a kandované ovoce. Umíchejte hladké těsto, které nechte 40 minut kynout.
Během posledních minut kynutí zapněte troubu, aby se předehřála na 200 °C. Formu (třeba zapékací mísu) vymažte máslem a vysypte strouhankou, následně do ni dejte těsto a nechtě ještě 15 minut kynout. Povrch potřete vaječným žloutkem a posypte plátky mandlí. Pečte 10 minut na 200 °C a pak teplotu snižte na 160 °C a pečte dalších 40 minut.
Colombu můžete mít ve formě a po vychladnutí krájet přímo v ní, nebo ji nechte cca 10 minut chladnout, vyklopte a otočte.