Dejte do ledničky teploměr
Často máme teplotu v lednici nastavenou příliš vysoko. Ideální teplota je okolo 5 °C, když je vyšší jídlo se logicky rychleji kazí. Je také dobré vědět, že nejtepleji je na horní poličce. Tam umístěte vychladlá hotová jídla určená k okamžité spotřebě. Do prostředního regálu směřujte otevřené konzervy a mléčné výrobky, uvařené a uzené maso. Na první poličce nad boxy skladujte maso a ryby. A co patří do dveří? Tam bychom měli skladovat máslo, džemy a marmelády. Patří sem i mléko a nápoje. Vajíčka bychom měli skladovat v horní části dveří špičkou dolů, aby nepraskla. Některé potraviny často končívají v lednici, i když tam nepatří. Jedná se třeba o česnek, brambory, cibuli, rajčata, papriku, pečivo, exotické ovoce a banány, které pod 10 stupňů hnědnou a ztrácí chuť.