Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Zapečená kolínka po mexicku

Mexická kuchyně snadno a rychle! Lahůdkový recept je od amerického šéfkuchaře a moderátora Guye Feiriho z pořadu Malá bistra u silnice, který běží na televizním kanálu Food Network. Celosvětově oblíbená stanice o jídle, vaření a životním stylu nově vysílá od 1. září také v češtině.

Co budete potřebovat:

1/2 kg vařených těstovin (nejlepší jsou mini kolínka vařená al dente)
4 lžíce másla
1 šálek zmrazené kukuřice (polozmrazené)
1 střední cibule, nakrájená na kostky (cca půl centimetru)
1 nakrájená červená paprika bez semínek (cca půl centimetru)
4 stroužky oloupaného a rozetřeného česneku
1 lžíce plus 1 kávová lžička košer soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky chilli prášku
1/2 lžičky kajenského pepře
1/4 hladké mouky
4 šálky studeného mléka
2 šálky strouhaného sýru čedar
1 šálek strouhaného sýru Monterey Jack (polotvrdý sýr)
1/2 šálek jarní cibulky (nadrobno)
1 lžička čerstvě mletého černého pepře

1/2 šálku strouhanky
1/2 šálku nastrouhaného sýru na ozdobu
1/4 šálku sekaného koriandru na ozdobu
1/4 šálku rozemletých, nakládaných jalapeňos na ozdobu

Postup:
1.) Předehřejte troubu na180 stupňů.

2.) Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kukuřici, cibuli, papriky, česnek a 1 lžičku soli a smažte na středně vysoké teplotě 6 – 8 minut. Až cibule zesklovatí, přidejte kmín, chilli prášek, kajenský pepř a mouku a nepřetržitě míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nevytvoříte jíšku (asi 3-4 min.). Za stálého míchání postupně přilévejte studené mléko, až je směs hladká.

3.) Vařte přibližně 8 až 10 min. Na středním ohni, dokud směs nezačne houstnout. Pak snižte teplotu na středně nízkou a vmíchejte sýry čedar a Monterey Jack. Opět ohřívejte (asi 4 minuty), až docílíte hladké a krémovité konzistence. Poté přidejte jarní cibulku, pepř a kolínka a dobře promíchejte.

4.) Nalijte do skleněné zapékací misky, posypte rovnoměrně strouhankou a zakryjte alobalem. Nechte péct 20 minut, pak sundejte folii a pečte dalších 10 až 15 minut, dokud není kůrka zlatohnědá a sýr bublá. Vyndejte z trouby a nechte odpočívat 8 až 10 minut.

5.) Ozdobte strouhaným sýrem, jalapeňos papričkami a koriandrem. Podávejte ihned.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Zdraví
Díváte se na mobil hned po probuzení? Zjistěte, jak tento drobný zvyk ovlivní celý váš den

Díváte se na mobil hned po probuzení? Zjistěte, jak tento drobný zvyk ovlivní celý váš den

Rodina a děti
Jak více zapojit otce do péče o dítě? Matky stále zajišťují 75 % chodu domácnosti, odhalil průzkum

Jak více zapojit otce do péče o dítě? Matky stále zajišťují 75 % chodu domácnosti, odhalil průzkum

Móda
Vánoční styl podle princezny Diany: Elegantní outfity pro ženy, které neholdují červené

Vánoční styl podle princezny Diany: Elegantní outfity pro ženy, které neholdují červené

Móda
Černý kabát je passé: Zimní trendy 2024 ovládnou retro kožichy se zvířecím vzorem

Černý kabát je passé: Zimní trendy 2024 ovládnou retro kožichy se zvířecím vzorem

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit