Ingredience:
420 g bílého skyru (3 kelímky)
1 vanilkového lusku (popř. lžička vanilkového extraktu)
20 g medu
100 g sušených neslazených datlí
40 g kešu ořechů
40 g mandlí
100 g jahod
1 zralé mango
Postup: Ze skyru, medu a vanilkového extraktu vymícháme krém. Pokud použijeme vanilkový lusk, opatrně ho po délce nařízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou stran a vmícháme do krému. Datle a ořechy rozmixujeme tak, aby vytvořily lepivou drobenku. Směs natlačíme do 4 skleniček a na ni naneseme krém. Mango rozmixujeme a vytvoříme třetí vrstvu. Dezert ozdobíme jahodami.
4 porce, doba přípravy 25 minut, 4990 kJ, (1247 kJ na 1 porci)
Ingredience:
½ hrnku vařených fazolí typu ledvina
½ červené řepy
3 polévkové lžíce odtučněného tvarohu
1 lžička křenu
1 lžička sezamu
špetka soli
2 ks žitného knäckebrotu
Postup: Uvařené fazole umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme společně se sezamovými semínky. Přidáme tvaroh, nahrubo nastrouhanou červenou řepu, na jemno nastrouhaný křen a sůl a dobře promícháme. Podáváme s žitným knäckebrotem.
1 porce, 10 minut 285 kcal/1195 kJ