Varianta 1: Bezlepkový dortík s mangem a skyrem
Ingredience:
-
420 g bílého skyru (3 kelímky)
-
1 vanilkového lusku (popř. lžička vanilkového extraktu)
-
20 g medu
-
100 g sušených neslazených datlí
-
40 g kešu ořechů
-
40 g mandlí
-
100 g jahod
-
1 zralé mango
Postup: Ze skyru, medu a vanilkového extraktu vymícháme krém. Pokud použijeme vanilkový lusk, opatrně ho po délce nařízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou stran a vmícháme do krému. Datle a ořechy rozmixujeme tak, aby vytvořily lepivou drobenku. Směs natlačíme do 4 skleniček a na ni naneseme krém. Mango rozmixujeme a vytvoříme třetí vrstvu. Dezert ozdobíme jahodami.
4 porce, doba přípravy 25 minut, 4990 kJ, (1247 kJ na 1 porci)