Recept: Těstoviny zapečené se směsí sýrů
Tyhle těstoviny připravíte během chvilky a pak je jen strčíte do trouby. Navíc je lze zamrazit a vytáhnout v nouzi nejvyšší. Také do nich můžete zužitkovat všechny sýry, které vám zbudou v lednici.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 0:30
Ingredience:
- 500g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
- 850ml mléka
- 50g másla
- 50g hladké mouky
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 200g šunky v celku, nakrájené na nudličky
- 85g zralého čedaru nebo jiného výrazného sýra, strouhaného
- 85g sýra s modrou plísní
- 85g česnekovo-bylinkového čerstvého smetanového sýra (např. Rondelé nebo Boursin)
- 85g směsi oříšků (např. kešú, loupané mandle, lískové oříšky...), nasekaných nahrubo
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
ČTĚTE TAKÉ: 30 rychlých receptů
1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170°C.
2 Na bleskovou bešamelovou omáčku dejte do hrnce mléko, máslo, mouku, muškátový oříšek, řádně osolte a podle chuti opepřete. Za stálého šlehání přiveďte k varu a míchejte, až vznikne krémová omáčka.
3 Sceďte těstoviny a vmíchejte je do připravené omáčky. Podle uvážení dochuťte solí a pepřem. Přimíchejte šunku a čedar a dejte do zapékací nádoby. Zbylé sýry rozdrobte, posypte jimi směs v zapékačce a párkrát lehce zamíchejte, aby se vytvořily sýrové ostrůvky.
4 Smíchejte oříšky a petrželku a směsí posypte těstoviny. Pečte 30 minut, až povrch zezlátne a začne u okrajů bublat.
NĚCO NAVÍC
Práci si můžete ulehčit tím, když použijete hotovou bešamelovou omáčku, prodává ji např. Marks&Spencer.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.