Recept: Pohankové palačinky s ovocem a zmrzlinou
Pohanková mouka má sytou, zajímavou barvu i chuť, která obzvlášť vynikne v těchto lahůdkových palačinkách. Doplňte je svou oblíbenou zmrzlinou a šťavnatým horkým ovocem, a máte dezert snů!
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 0:15
Ingredience:
- 500 g pohankové mouky (nabízejí prodejny zdravé výživy i supermarkety)
- špetku soli
- 1 lžičku prášku do pečiva
- vodu na zadělání těsta
- máslo na smažení palačinek
Na ozdobu:
- 500 g lesního ovoce (například maliny, může být i mražené)
- 3 lžíce krupicového cukru
- oblíbenou zmrzlinu, například vanilkovou
ČTĚTE TAKÉ: Palačinky a lívance
Postup:
1. Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Pomalu přilévejte vodu a míchejte, aby vzniklo hustší, ale pořád ještě tekuté těsto.
2. Silnostěnnou pánvičku s rovným dnem postavte na oheň a rozehřejte. Potřete ji máslem (z kostky odkrojte kousek a zabalte ho do alobalu, aby se vám při potírání dobře držel – anebo máslo rozehřejte v rendlíku a pak roztírejte peroutkou nebo štětcem).
3. Naběračkou lijte na horkou pánvičku těsto a krouživým pohybem ho rozestřete; výsledkem by měly být tenké, stejnoměrné placičky. Osmažte je z obou stran dozlatova.
4. Ovoce vsypte spolu s cukrem do kastrůlku a prohřejte, aby se chutě spojily. Nechte směs krátce povařit – šťáva trochu zkaramelizuje.
5. Palačinky podávejte teplé s kopečkem zmrzliny, přelité horkou ovocnou omáčkou.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.