Recept na zdravý lehký oběd: Tofu se zeleninou
Krájení na nudličky, rychlé prosmažení za stálého míchání a zahuštění škrobem, takto připravovaná jídla jsou už dávno známá po celém světě. Snadno je připravíte také doma.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření: 0:10
Ingredience:
150 g tofu (například česnekového)
100 g čínského zelí
1 zelená paprika
2 mrkve
100 g žampionů
100 g čínských hub nebo šitake, předem namočených
5 lžic rostlinného oleje (sójový, arašídový)
3 stroužky česneku, oloupané a pokrájené
2 lžičky maizeny
100 g klíčků
4 lžíce přírodního krupicového cukru
sůl a pepř na dochucení
sezamový olej na zakapání
ČTĚTE TAKÉ: Recepty se spoustou zeleniny
Postup:
1 Tofu pokrájejte na kostky, očištěnou zeleninu i houby na co nejjemnější nudličky.
2 V silnostěnné pánvi nebo ve woku rozehřejte olej a zprudka na něm osmahněte česnek. Vsypte zeleninu i houby a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, zalijte škrobem rozmíchaným v troše vody a nechte přejít varem.
3 Vložte kostky tofu a klíčky, promíchejte a dále nevařte. Zakápněte sezamovým olejem a ihned podávejte.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.