Pečeme s láskou: Hříšně temný minidortík
Když jste doma nebo v práci v jednom kole, přiblíží se chvíle, kdy potřebujete vzpruhu. Co kdybyste si k obligátní kávě dali tenhle malý nadýchaný cupcake plný čokolády s lahodným kávovým krémem navrchu?
Náročnost: Snadné
Počet porcí: na 48 dortíků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 0:12
Ingredience:
- 125 g másla, změklého
- 160 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 2 lžíce kakaa
- 130 ml mléka
- 100 g hořké čokolády, rozpuštěné
NA KÁVOVÝ KRÉM
- 220 g krupicového cukru
- ¼ lžičky vinného kamene (koupíte třeba v drogerii DM)
- 2 lžíce instantní kávy
- 3 bílky
ČTĚTE TAKÉ: Recepty na ty nejlepší cupcaky
Postup:
1 Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte změklé máslo a krupicový cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s kypřicím práškem a s kakaem a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozdělte do čtyř plechů na minimuffiny (každý po 12 jamkách o objemu 25 ml) vyložených malými papírovými košíčky. Nemáte-li takový speciální plech, stačí dát papírové košíčky po dvou do sebe (po naplnění těstem se nebudou deformovat) a pokládat je na běžný plech. Pečte 10–12 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout.
2 Na kávový krém v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, 60 ml vody, vinný kámen a kávový prášek tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou cukrovou směs, až je krém hladký a lesklý. Naneste pomocí palety na dortíky.
NĚCO NAVÍC
Do práce si dortík lze přinést neozdobený, krém můžete mít v plastovém sáčku, jemuž pak jen ustřihnete růžek a ozdobíte na místě.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.