Neopomeňte přílohu a zeleninu
I při grilování myslete na přílohu. Na gril můžete přihodit například pokrájené brambory – ideálně v grilovacím tácku, nebo si přineste nějaký dobrý chléb. Pokud sáhnete po žitném, žitno-pšeničném či celozrnném, zvýšíte příjem vlákniny, jídlo vás více zasytí a nebude vám těžko. I zelenina by na vaší grilovací tabuli neměla chybět. Přidejte něco čerstvého, ale klidně i grilovaného. Cuketa, cibule, mrkev, paprika – to vše je z grilu naprostá lahůdka. Opět vám pomůže se zasycením. Obsahuje sice mnohem méně vlákniny než celozrnné obiloviny a luštěniny, ale naopak obsahují další ceněné látky s pozitivním účinkem na náš organismus.
Pozor na alkohol a sladká pití
Většina lidí si bez alespoň jedné sklenky alkoholu neumí grilování představit. Pokud to pro vás není každodenní kratochvíle, nemusí to být velký problém. Nezapomeňte ale k alkoholu pít dostatek vody. Trochu lepší variantou jsou nealkoholická (neochucená!), nebo nízkostupňová piva. A pokud jste odhodlání alkoholu při grilování odolat, ale potřebujete výraznější nápoj, zkuste si připravit třeba mátový čaj, který dáte vychladit do lednice.
Grilování se tedy obávat nemusíte! Pouze si hlídejte příjem alkoholu, myslete na množství použitého tuku a snažte se eliminovat vznik škodlivých látek.