MĚKKÁ POLENTA S RESTOVANÝMI HOUBAMI
4 porce, Příprava: do 30 minut
Ingredience:
- 1 lžička soli a hrubá mořská sůl
- 1 hrnek instantní polenty
- 1⁄3 hrnku nastrouhaného parmazánu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 šálků nakrájených hub (žampiony,
- šiitake, hlíva, lišky, smrž)
- 2 lžíce nasekaných čerstvých lístků
- šalvěje
- 2 malé drcené stroužky česneku
- 2 lžičky lanýžového oleje
- čerstvě mletý černý pepř
- strouhaný parmazán
Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 3 hrnky osolené vody. Než se voda na polentu začne vařit, připravte si houby. Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a máslo. Když se máslo rozpustí, přidejte houby a za občasného míchání 3 minuty restujte, dokud nepustí šťávu a nezačnou hnědnout. Přidejte k nim šalvěj a česnek a opékejte další 2 minuty. Dochuťte lanýžovým olejem, solí a pepřem.
Polentu nasypte do vařící vody a připravte podle návodu na obalu. Do hotové polenty přidejte parmazán a máslo, nahoru navrstvěte houby, osolte a dozdobte parmazánem.