Co patří na velikonoční stůl
V neděli, na Boží hod velikonoční je čas péct mazanec, buchty z kynutého těsta, tradičního beránka, ale také maso, které bylo po dobu půstu zapovězeno. Hostina začíná masovým vývarem, hlavním chodem by mělo být pečené maso, a to jehněčí, telecí nebo kůzlečí. Tato tradice se už většinou nedodržuje a místo ní máme na stole sladkého beránka. Velikonoční pondělí je spojené s vajíčky, symboly nového života a Slunce. Podávají se různě upravená, určitě by neměla chybět velikonoční nádivka s kopřivami. Nikde není psáno, že všechno musíte upéct a uvařit sami, polovinu jídla, sladkostí na pomlázku, výzdobu, včetně dekorativních vajíček můžete koupit a ušetřený čas věnovat hezkým chvílím s blízkými. Neváhejte přidat modernější muffiny s krémem nebo linecké s marmeládou, obojí s velikonočním zdobením.