Údržba pivovarských ležáckých sudů v plzeňském Prazdroji
Ležácké sudy ve sklepě
Bednářský mistr Josef Hrůza
Pivovarská smola je směs pryskyřice, parafínu a oleje
Špunty, kterými se uzavírají sudy
Smolu je potřeba rozehřát na teplotu 200°C
Plnění sudu smolou
Sud je potřeba před štorcováním dokonale uzavřít
Koulení sudů – štorcování
Odháčkovávání sudu po smolení
Sud nad vylévací jámou na smolu
Rozehřívání smoly
Utěsňovací dvířka sudu
Nalévání smoly do sudu
Dobová fotgrafie smolení sudů
Dobová fotografie smolení sudů
Prohlédněte si další galerie
- Tenhle rustikální dům je definicí útulnosti: Anna se při zařizování inspirovala u své babičky
- Z pražské půdní vestavby z 90. let vznikl designový skvost. Stačil černý box a odvaha jít proti všem pravidlům
- Přírodní, umělý nebo úplně jiný. Velký ekologický průvodce vánočními stromky
- Roubenka Smržovka: Kouzelné útočiště v srdci Jizerek, které si zamilujete na první pohled
- Malý byt, velká harmonie: Důkaz, že skutečný domov se měří pocitem, ne metry
79 Kč
79 Kč
84 Kč