Zdraví prospěšné koření, u kterého záleží na správném výběru i dávkování
Skořice je oblíbené koření, které dokáže nejen povznést chuť pokrmů, ale i prospět zdraví. Při výběru druhu je však třeba opatrnosti. Na trhu jsou dvě hlavní varianty: kasie (čínská skořice) a cejlonská skořice. Kasie je levnější a aromatičtější, ale obsahuje více kumarinu, což při vyšší konzumaci může zatěžovat játra a ledviny. Naopak cejlonská skořice, jemnější a sladší, obsahuje kumarinu podstatně méně, a je tak vhodná pro dlouhodobé užívání. Oba druhy se liší i vzhledem a strukturou. Kasie má tlustší, pevnou kůru, stočenou do jednoho silného svitku. Cejlonská skořice je křehčí, její tenká kůra se snadno láme a tvoří mnohonásobně stočené svitky, které připomínají jemné papírové ruličky. Přestože cejlonská skořice voní méně intenzivně, její jemně sladká chuť, ať už v pečivu, nápojích, nebo jako každodenní pomocník pro zdraví.