Zapomeňte na dlouhé mazání jednohubek a chlebíčků, dokonalé pohoštění pro nečekanou návštěvu můžete připravit za pár minut
Blíží se svátky a s nimi také návštěvy. Také už vás nebaví stát dlouhé hodiny u kuchyňské linky a mazat nekonečné množství chlebíčků, které návštěva spořádá za pár minut? Máme lepší řešení!
Jednohubky a chlebíčky jsou takovým českým evergreenem, který sice báječně chutná, ale co si budeme povídat, bývá také neskutečně pracný, obzvlášť když chceme takové pohoštění připravit pro vícečetnou návštěvu. Nejedná se přitom o ryze českou vymoženost. Tzv. „tapas“ najdeme i ve Španělsku. Jejich chuťovky bývají ale méně pracné, zároveň jsou často mnohem chutnější a výraznější než klasické české jednohubky, kde se neustále střídá druh pomazánky s přidanou uzeninou nebo sýrem. Jestli si chcete ušetřit dlouhé hodiny v kuchyni, zkuste zvolit jiné pohoštění, které navíc každá návštěva jistě ocení a pochutná si. O čem mluvíme? O dokonale prostřeném stole plné různých mističek, talířků a košíčků s všemožnými pochutinami. Nachystejte sýrový talíř s dobrými dipy, uzeninový talíř s chutnou nakládanou zeleninou, mísu s ovocem, kvalitní ořechy. Vše naservírujte do pěkného nádobí a uvidíte, že si na jednohubky už nikdo nevzpomene. Inspirujte se v naší bohaté galerii, jak lákavě můžete stylové občerstvení přichystat za pár minut i pro neplánovanou návštěvu.
Sýrové jednohubky na slaných krekrech
Suroviny:
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- kozí sýr 200 g
- tvarohový
- římský kmín ½ ČL
- chilli sušené ¼ ČL
- pažitka 1 svazek
- 20 ks
- slané krekry
1.
Cibulku oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, česnek propasírujte pomocí lisu a smíchejte s kozím sýrem, římským kmínem a chilli. Lžičkou nabírejte kousky sýrové pasty a navlhčenýma rukama je tvarujte do kuliček.
2.
Pažitku nasekejte nadrobno a obalujte v ní sýrové kuličky. Dejte je vychladit do ledničky – aspoň na hodinu, ale klidně je tam nechte i celý den. Až přijde jejich čas, překrojte je a vždy polovinu kuličky ,posaďte‘ na krekr.
- Zdroj článku
-
Marianne bydlení, Apetit