Oblíbená restaurace prošla fantastickou rekonstrukcí: Na hosty čeká jedinečná atmosféra a moderní materiály
Restaurace Brasileiro U Zelené žáby prošla významnou rekonstrukcí. Designérka Denisa Strmisková představuje nový vzhled s důrazem na moderní materiály, atmosféru a promyšlené osvětlení.
Brasileiro U Zelené žáby je jedním z nejstarších podniků Ambiente. A vysoko stojí i na žebříčku oblíbenosti u hostů – zejména těch stálých! Nejen proto si interiér restaurace říkal o renovaci. Designérka Denisa Strmisková a její tým ubrali dřevěných materiálů, naopak přidali kámen a nerez. „Rekonstrukce restaurace probíhá pravidelně po několika letech, a po čase potřebuje interiér Brasileira péči. Hlavním zadáním bylo vytvořit nový pohodlný a vybavený salátový bar pro horní část restaurace, také obměnit sezení - židle a lavice, zaměřit se funkční na osvětlení prostor, a rekonstruovali jsme i toalety pro hosty. Provází nás téma moderní brazilské restaurace, také důraz na atmosféru a akcentování jídla jako důležitého prvku v prostoru. Salátové bary s pokrmy jsou celý večer součástí interiéru a obsluha také neustále mezi hosty korzuje se špízy grilovaného masa. Prostory nás provází zelená barva v různých odstínech, která navazuje na zeleň Brazílie, ale také na historii budovy samotné - domu U Zelené žáby,“ vysvětluje designérka Denisa Strmisková.
Kámen, nerez a spousta barevného jídla
Důležitými hráči v prostoru jsou nově také vůně a proměnlivé osvětlení. Atmosféru prostoru, kterému vládne brazilská kuchyně, nyní dokresluje osvětlení od light designérů z firmy Etna. Nové osvětlení umožní dotvořit náladu podle denní či večerní doby a naplněnosti podniku. „Osvětlení je velice důležité. Podporuje celkovou atmosféru, která je ve starých klenutých kamenných prostorách Brasileira velice specifická. S lightning designery jsme se zaměřili na plasticitu právě těchto částí restaurace, kde je po obvodu celých stěn a stropů odhalený kámen, a přidali jsme jim i trochu barevného podtónu. Důležité pro mě bylo i funkční osvětlení salátových barů - tady osvětlení jídla, které zde prezentují,“ zdůrazňuje designérka. „Kámen a nerez jsou materiály, se kterými se jinde v restauraci pracuje a rozhodla jsem jich trochu přidat a potlačit dřevěné povrchy. Dřevo ale z interiéru nezmizelo úplně – repasovali jsme truhlářsky stoly z exotického palisandru, který je i v obkladu stěn. Cílem bylo materiálově interiér odlehčit, a dostat moderní funkční nerez do kontrastu s historickým prvky prostor. Kámen je zase luxusní materiál, který ze salátového baru udělá šperk - centrální bod, na který se upírá pozornost, když se prostře množstvím krásně barevných pokrmů.“ Kromě omamného aromatu grilovaného masa, které se line z dolní části restaurace, tak hosté ucítí i další vůně spojené s Brazílií. V Brasileiru teď budou hosté sedět na černých masivních, a přitom elegantních židlích od dánské firmy Carl Hansen & Søn. Původní stoly z masivního exotického dřeva absolvovaly drobnou renovaci, čalounění kožených sedaček pak získalo jemnější tón zelené. Krémově zelená barva propojuje nábytek napříč restaurací a podobně laděný je i zmíněný salátový bar.
- Zdroj článku
-
Marianne Bydlení, Ambiente, designérka Denisa Strmisková