Omlazující ingredience, které musíte znát
Že jste nikdy neslyšeli o asijské gotu kola, australském jablku emu nebo skandinávské morušce? Je načase to změnit.
V kosmetickém průmyslu vládne neúprosná konkurence. Značky se snaží bojovat o své místo na světě, a tak stále dokola představují nové a neokoukané ingredience, aby zaujaly zhýčkané zákazníky. Na následujících řádcích vám představíme hned čtyři rostliny, o kterých se až donedávna moc nevědělo, ale které mají na kvalitu pleti až zázračný dopad. Připravte se, vyrážíme na kosmetickou cestu okolo světa!
1. Nadopované švestky kakadu
Pokud se někdy vydáte na dovolenou po severu Austrálie, nezapomeňte si na místním trhu zakoupit kakadu plum neboli švestky kakadu. Mají vtipný název a pyšní se jedním světovým prvenstvím. Jsou největším zdrojem vitaminu C na světě – obsahují 3000 mg vitaminu C na 100 g ovoce, což je více než padesátinásobek množství céčka v pomerančích.
Asi není divu, že začal kosmetický průmysl přicházet těmto švestičkám na chuť. Díky extra náloži „céčka“ pleť rozjasní, vyhladí a zlepší její elasticitu. Švestky kakadu jsou zároveň bohaté na fytochemikálie. Ty bojují proti rakovinotvorným buňkám a obnovují pokožku poškozenou UV zářením, v čemž jim pomáhají i...
...další omlazující ingredience, jako je např. omamné jablko s desetkrát více antioxidanty než má borůvka najdete v ČERVNOVÉ MARIANNE.
Aktuální číslo Marianne v digitální podobě koupíte ZDE.
Předplatné Marianne nebo jednotlivá čísla s poštovným zdarma pořídíte ZDE.