Jídlo
Zdravě a lehce s Bárou K.
Bára Karpíšková má blog Bjukitchen a před časem vydala vlastní kuchařku. Miluje Skandinávii, farmářské trhy, život v kuchyni a jógu a z jejího přístupu k vaření je to znát. Pokud jste to koncem roku s jídlem trochu přehnali, lepší učitelku zdravého životního stylu nenajdete. Odkoukejte s námi její triky!
Chia kaše s banánem, mučenkou a granátovým jablkem
Bára: „Baví mě textura chia kaše, nejvíc mi chutná v kombinaci s kokosem. Tahle kaše je perfektní k snídani nebo ke svačině, ale zastane i zdravý dezert. Navíc si ji můžete připravit dopředu a uchovat ji v zavařovací sklenici v lednici.“
Doba přípravy: 5 minut
Doba Vaření: 4 Minuty
MnožstvÍ: 2 porce
1 a 1/2 hrnku dobrého mléka
2 lžičky kokosového oleje
2 lžičky medu
3 lžíce chia semínek
2 banány
1 mučenka
malý šálek granátových zrníček
1. Připravte si rendlík vhodný na vaření mléka. Nalijte do něj mléko, přidejte kokosový olej, med a vsypte chia semínka. Zapněte hořák na mírný plamen, mléko během vaření nepřestávejte míchat, aby se nepřipálilo.
2. Jakmile je kaše hustá tak, že pomalu stéká po lžíci, což trvá zhruba 4 minuty, sundejte rendlík z plotny a nastrouhejte do něj banán. Druhý banán nakrájejte na půlměsíčky, nasypte je na dno misek a přelijte kaší. Kaši ozdobte mučenkou a zrníčky granátového jablka.
Další čtyři recepty najdete v lednové Marianne.