Batátová frittata
Potřebujete:
1 lžíce olivového oleje
1 nasekaná malá cibule
2 středně velké batáty, oloupané a nakrájené na tenké plátky
200 g čerstvého listového špenátu
špetka muškátového oříšku
čerstvě drcený pepř
špetka soli
4 vejce
250 ml kokosové alternativy smetany na vaření
40 g sýru feta (dle chuti)
Na salát:
1/2 lžičky balsamika
2 lžičky olivového oleje
12 rozpůlených cherry rajčat
menší svazek pažitky, nasekané
1 větší balení čerstvých špenátových listů
Příprava:
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si pánev vhodnou do trouby a na sporáku v ní rozehřejte olej, přidejte cibuli a batáty. Na mírném ohni duste pod pokličkou, dokud nejsou batáty téměř hotové. Přidejte špenát, ochuťe muškátovým oříškem, pepřem a solí. V misce rozšlehejte vejce se smetanou a sýrem feta, opepřete. Směs nalijte do pánve a dejte zapéct do trouby na 15 – 20 minut. V menší misce promíchejte balsamiko s olivovým olejem. Přidejte rajčata, pažitku a nechte odležet. Hotovou frittatu servírujte s čerstvými špenátovými listy a marinovanými rajčaty.