Vítání jara: udělejte si zmrzlinu!
Ella Woodward je foodblogerka a mladá veganka a zrovna jí vychází druhý díl kuchařky Lahodně s Ellou. Z prvního dílu nás nadchla banánová zmrzlina. Je totiž neuvěřitelně jednoduchá a neuvěřitelně dobrá!
Pro 4 osoby:
NA KLASICKOU VERZI:
8 velmi zralých banánů (1,3 kg)
NA VERZI S LESNÍMI PLODY
+ 1/2 hrnku mražených borůvek nebo směsi lesních plodů (100 g)
Postup:
1. Oloupeme banány a nakrájíme je na tenké plátky.
2. Vložíme plátky v misce do mrazáku alespoň na 6 hodin.
3. Po 6 hodinách vyndáme banány z mrazáku a počkáme asi 5 minut, aby trochu rozmrzly.
4. Vložíme plátky banánů do kuchyňského robotu a mixujeme jednu nebo dvě minuty, dokud není směs krásně jemná. Potom můžeme podle chuti přidat ještě mražené lesní plody nebo datle a rozmixujeme.
Tip:
Zkuste počkat, až budou banány úplně přezrálé – zmrzlina pak bude mnohem krémovější. Je to skvělý způsob, jak spotřebovat staré banány.