Jídlo
VÍKENDOVÁ SNÍDANĚ: Frittata se slaninou a hráškem
Jsou dny, kdy nemusíme nikam spěchat. Ano, čeká nás sice žehlení a výlet na kole, ale není přece nutné vytahovat žehlicí prkno v 8.30, že? Radši si dopřejte pořádně dlouhou snídani v posteli!
Doba přípravy: 5 minut
Doba pečení: 10 minut
POTŘEBUJETE:
3 plátky tučnější anglické slaniny
200 g kvalitního mraženého hrášku
4 vajíčka
sůl
pepř
chilli vločky podle chuti
hladkolistá petrželka, posekaná
1. Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte je opéct na pánev. Až pustí tuk, přidejte hrášek, snižte plamen na minimum a zakryjte pokličkou. Nechte na sporáku několik minut a pak hrášek otestujte – měl by být teplý, ale stále ještě plně šťavnatý, bez vysušení a popraskání. Ochutnejte ho – měl by chutnat jako čerstvý.
2. Až bude hrášek v tomto stadiu, rozklepněte do pánve vajíčka, osolte, vše lehce promíchejte, pak vařečkou srovnejte povrch a zakryjte pokličkou. Nechte na mírném plameni ztuhnout. Frittatu neotáčejte!
3. Až bude povrch ztuhlý (nemusí být úplně tvrdý, zachovejte šťavnatost), posypejte ho chilli vločkami a petrželkou. Ještě na pánvi rozdělte frittatu vařečkou na čtvrtiny a po dvou je ozdobně přendejte na talíř.
ČTĚTE TAKÉ: Co si upéct tento víkend? BROWNIES!