Jídlo
VEČERNÍ HOSTINA: Kuřecí špízy se zázvorem a limetkou
Grilování je jednou z největších letních radostí. Pojďme letos nezmeškat ani jeden večer, kdy si můžeme posedět venku! Na tento víkend můžete připravit třeba kuřecí špízy!
PŘÍPRAVA 15 MINUT + marinování
PEČENÍ cca 15 minut
PRO 6 OSOB
VELMI SNADNÉ
6 kuřecích prsních řízků, nakrájených na větší kostky
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky sušeného zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
šťáva z jedné limetky + nakrájené řezy
z druhé limetky
z druhé limetky
čerstvě mletý pepř
sůl
4 červené cibule, oloupané a nakrájené na osminky
1 červená chilli paprička, nakrájená na tenká kolečka
vločky chilli dle chuti
čerstvý koriandr na posypání
oblíbené čatní a bagety k podávání
1. Den předem si smíchejte olej, zázvor, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, pepř a sůl a do této marinády naložte přes noc kuřecí maso.
2. Druhý den navlékejte kostky masa na špízové jehly střídavě s osminkami cibule. Ogrilujte ze všech stran.
3. Na talíři špízy posypte chilli papričkami, čerstvým koriandrem, vločkami chilli a limetkovými řezy
a podávejte s bagetou a čatní. Dobře se hodí i náš mátový salát s granátovým jablkem.
Recept najdete ve speciálním vydání Marianne We Love Food (2015).