Vánoční pečení rychle & efektně: Mandlové hříbky
Mandlové hříbky jsou zárukou úspěchu, milují je děti i dospělí.
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 20 minut
20 dkg moučkového cukru
2 bílky + jeden na slepování
20 dkg strouhaných loupaných mandlí
3 lžičky kakaa holandského typu
1. Cukr utřete s bílky a strouhanými mandlemi, aby vznikla pevná mandlová hmota. Odeberte z ní dvě třetiny a vytvarujte malé ‚soudky', které budou sloužit jako noha hříbku. Na dolní a horní straně vytvořte plošinku, aby byly hříbky stabilní.
2. Zbylou třetinu těsta smíchejte s kakaem a vytvarujte kloboučky, na spodní straně by opět měly být ploché.
3. Nožičky a kloboučky dejte na pečicí papír a usušte – stačí dvacet minut v troubě horké 120 °C. Pak je nechte vychladnout. Vychladlé nožičky a kloboučky k sobě slepte bílkem a nechte důkladně usušit při pokojové teplotě.