Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Recept pro ještě hezčí den: Pečený ovocný krém

Máte doma maliny, ostružiny, borůvky, jahody a už nevíte, co s nimi? Máme pro vás jednoduchý recept!

Ivona Šouralová | 10. 07. 2016
Příprava: 15 minut  
Pečení: 1 hodina
Velmi snadné
 
4 vejce
75 g nejjemnějšího cukru krupice 
330 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu 
40 g hladké mouky
120 g malin
125 g borůvek
80 g ostružin
250 g jahod, přepůlených
máslo na vymazání formy 
moučkový cukr na poprášení
 
Postup: Troubu předehřejte na 160 °C. Vajíčka, cukr, smetanu a vanilkový extrakt dejte do mísy a prošlehejte, dokud směs řádně nezpění. Přisypte mouku a míchejte, až získáte hladkou hmotu. Všechno ovoce přesypte do pečicí oválné formy lehce vymazané máslem a přelijte vaječnou hmotou. Pečte zhruba hodinu nebo dokud krém nezezlátne. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Zábava
Kvíz pro milovníky sladkého: Poznáte dezert podle obrázku? Otestujte se

Kvíz pro milovníky sladkého: Poznáte dezert podle obrázku? Otestujte se

Dům
Dům u Karlštejna musel odpovídat místním předpisům: Lidová mluva zvenčí, uvnitř nečekané moderní řešení

Dům u Karlštejna musel odpovídat místním předpisům: Lidová mluva zvenčí, uvnitř nečekané moderní řešení

Byt
Chytré bydlení: Jak se kuchyně, obývák a ložnice vejdou do jednoho pokoje? Tento minibyt to zvládá s přehledem

Chytré bydlení: Jak se kuchyně, obývák a ložnice vejdou do jednoho pokoje? Tento minibyt to zvládá s přehledem

Lidé a místa
Majitelé bio farmy v Beskydech chtěli svůj domov ukázat lidem a tak pro ně postavili dvě chalupy ve venkovském stylu

Majitelé bio farmy v Beskydech chtěli svůj domov ukázat lidem a tak pro ně postavili dvě chalupy ve venkovském stylu

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit