Jídlo
Recept: Kadeřávkové chipsy se zázvorem
Hledáte zdravou variantu smažených chipsů? Pak je dnešek vašim šťastným dnem. Tyto chipsy z kadeřavé kapusty (anglicky kale) si zamilujete!
foto: www.karindimitrovova.com
Když jsem tyto kadeřávkové chipsy zkoušela poprvé, upřímně jsem jim moc nevěřila. Přece jen, kadeřávek je listová zelenina, jak by takové „chipsy“ mohly být TAK dobré. Smíchala jsem své oblíbené koření – sušený zázvor – spolu s lahůdkovým droždím a modlila jsem se, aby z toho vzešlo něco kloudného. A světe div se, dopadlo to bezvadně!
Myslela jsem si, že se jich nikdo u nás doma ani nedotkne, přece jenom kadeřávek není zrovna sexy zelenina, ale jen co jsem se otočila, byla půlka pryč. Klíčem k úspěchu je pořádná masáž kadeřávku, tak docílíte toho, že budou chipsy krásně křehké a křupavé.
INGREDIENCE
200g kadeřávku
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 čajová lžička mořské soli
1 polévková lžíce lahůdkového droždí (pro sýrovou chuť)
1 čajová lžička sušeného zázvoru
pepř na dochucení
sezamová semínka na dozdobení
POSTUP
1. Oddělte listy kadeřávku od pevného stonku, natrhejte na menší kousky.
2. Přidejte zbylé ingredience, zamíchejte a kadeřávek promasírujte – prsty se snažte do listů vetřít olivový olej a sůl, listy po chvíli povolí, budou křehčí. Díky tomu pak budou chipsy krásně křupavé.
3. Troubu předehřejte na 175°C a pečte po dobu 15 min, dokud listy na okrajích nezhnědnou.
Tip: Kadeřávek můžete ulovit na farmářských trzích nebo nově taky v sítích Tesco (hledejte pod názvem: Curly Kale).
Pro více zdravých receptů navštivte www.karindimitrovova.com
ČTĚTE TAKÉ: Celerová polévka s krutony