Portobello se špenátovou nádivkou
Využijte poslední prázdninové neděle, příznivé předpovědi počasí a stolujte pod širým nebem. Zkuste si na grilu připravit tyhle skvělé portobello žampiony!
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: cca 20 minut
5 středních žampionů portobello
1 lžíce panenského olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
150g mladého (baby) špenátu
3/4 hrnku rozmixovaného toustového chleba (1–2 plátky)
60g strouhaného čedaru
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce nasekané šalvěje
POSTUP:
1. Odlomte třeně (nohy) ze všech hub a nakrájejte je nadrobno spolu s jedním kloboučkem.
2. Na náplň v pánvi na oleji opékejte cibuli, česnek a nasekané houby. Opékejte asi 5 minut. Přidejte špenát a míchejte 2 minuty. Sejměte pánev z ohně a přimíchejte čerstvou strouhanku, čedar, ořechy a šalvěj. Nádivkou naplňte kloboučky hub.
3. Na rozehřátý gril dejte alobalový grilovací perforovaný pekáček. Na něj rozložte naplněné houby a grilujte asi 8–10 minut, až se sýr rozpustí. Podávejte horké.