Jídlo
PODZIMNÍ RADOSTI: Apple crisp
Pošmourná sobota? Nevadí, pusťte si podzim i domů a upečte si odpoledne tento jednoduchý jablečný crisp. Krásně vám provoní byt či dům jablky a skořicí!
Doba přípravy: 1 hodina
7 jablek
šťáva z půlky citronu
100 g másla
150 g ovesných vloček
dvě lžičky skořice
50 g hnědého cukru
1. Zapékací mísu vymažte máslem a pak do ní nakrájejte jablka. Mohou být oloupaná, ale se slupkami má pokrm zajímavější chuť i barvu. Zakápněte citronovou šťávou a posypte skořicí. Z vloček, cukru a změklého másla vypracujte ‚drobenku‘ a nasypte ji na jablka.
2. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 45 minut, dokud není drobenka pěkně křupavá.