NESPRESSO ZVE MILOVNÍKY KÁVY NA NÁVŠTĚVU RWANDY A MEXIKA PROSTŘEDNICTVÍM SVÉ NOVÉ LIMITOVANÉ EDICE
Dvě jedinečné oblasti, dvě výjimečné kávy, které spojuje špičková kvalita – ochutnejte UMUTIMA wa Lake Kivu a TANIM de Chiapas
Premiová značka kávy Nespresso se pro tyto nové limitované edice zaměřila na jedinečné pěstitelské oblasti jezera Kivu ve Rwandě a Chiapas v Mexiku, odkud pocházejí dvě nové výjimečné kávy limitované edice – ze dvou zcela odlišných oblastí, které ale spojuje oddanost kávě a dlouholeté zkušenosti. Obě kávy pojmenovali slovem „srdce“ v příslušném místním jazyce: „UMUTIMA wa Lake Kivu“ a „TANIM de Chiapas“.
Na úrodném pobřeží jezera Kivu ve Rwandě lze nalézt skupiny poměrně malých pěstíren. Místní pěstitelství kávy prošlo v nedávné době renesancí a využívá nejmodernější způsoby zpracování své sklizně, aby vytvořilo kávu nejlepší kvality a s aromatem, které skvěle doplňuje základní Arabicu. Pěstitelé vybírají při své ruční sklizni pouze zralé bobule, které jsou pak ještě jednou ručně pečlivě protříděny, aby bylo zaručeno, že se používají výhradně ta nejlepší zrna. Káva ze Rwandy se dnes považuje za jednu z nejsladších a chuťově nejbohatších káv pěstovaných ve východní Africe.
Odborníci Nespresso pečlivým výběrem zajišťují, že se do vašeho šálku dostane veškerá chuťová složitost a nádhera jednotlivých zrnek.
V mexickém Chiapas se káva naopak pěstuje na vysoko položeném vulkanickém území vedle jiných plodin, jako jsou avokáda nebo pomeranče. Oblast Chiapas, která patří z hlediska pěstování kvalitní kávy v Mexiku k těm nejvýznamnějším, produkuje výjimečnou kávu s chuťovými tóny peckovitého ovoce a kakaa.
Jak UMUTIMA wa Lake Kivu, tak TANIM de Chiapas jsou kávy čistého původu, což znamená, že 100 % použité kávy pochází z příslušné země, jejichž chuťové vlastnosti jsme ještě zvýraznili technikou dvojího pražení pro dosažení dokonalého výsledku ve vašem šálku.
Obě kávy vám přinesou jedinečný kávový zážitek.
Jak „UMUTIMA wa Lake Kivu“, tak „TANIM de Chiapas“ výborně ladí s mlékem a odborníci Nespresso proto doporučují vyzkoušet je v podobě cappucino, latte machiato nebo jednoduše s trochou mléka.
„UMUTIMA wa Lake Kivu“ a „TANIM de Chiapas“ jsou k dostání v buticích Nespresso a online na adrese www.nespresso.com pouze po omezenou dobu několika týdnů.