Jídlo
NEDĚLNÍ OSVĚŽENÍ: Malinovo-rybízový sorbet s mátou
Máte maliny a červený rybíz ze zahrádky a už nevíte, co s nimi? Máme pro vás jeden osvěžující tip!
POTŘEBUJETE:
300 g malin
150 g červeného rybízu
2 bílky
100 g přírodního cukru krupice
1. Maliny s rybízem rozmixujte na kaši. Dejte ji do kovové misky a vložte do mrazáku asi na dvě hodiny.
2. Pak vyšlehejte bílky s cukrem dotuha a nasekejte mátu nadrobno. Vyndejte z mrazáku částečně ztuhlou ovocnou kaši a vmíchejte do ní vyšlehaný sníh a mátu. Dejte znovu důkladně zmrazit.
Recept pochází z kuchařky Jezte česky Jany Vašákové a Zdeny Skokan Němcové. Společně s dalšími recepty na zmrzliny ho najdete také v letošním speciálu Marianne We Love Food.
ZKUSTE TAKÉ: Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou