Jídlo
Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou
Ostružiny, meruňky, drobenka... a jednoduchý koláč, který upečete za chvíli. Co víc si o letním víkendu přát?
PŘÍPRAVA 20 MINUT. PEČENÍ 40–45. NA 1 PEKÁČ.
VELMI SNADNÉ
200 g másla, rozpuštěného
200 g přírodního cukru
220 g hladké mouky
200 g přírodního cukru
220 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku
3 vejce, prošlehaná
2 lžíce mléka
200 g vanilkového jogurtu
300 g meruněk, přepůlených, bez pecky
a slupky
250 g ostružin
NA DROBENKU
50 g studeného másla
6 lžic polohrubé mouky
4 lžíce přírodního cukru
1 lžička skořice
1. Pekáč o rozměrech 20 × 30 cm vyložte papírem na pečení. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Smíchejte máslo, cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce a mléko. Těsto vlijte do formy a pečte 25 minut. Mezitím si udělejte drobenku a očistěte ovoce. Koláč vytáhněte z trouby, potřete jogurtem a nasypte na něj ovoce a drobenku. Pečte ještě 15–20 minut tak, aby špejle po zapíchnutí vyšla čistá.
3. Koláč můžete podávat teplý i studený, v lednici vydrží několik dní.
Něco navíc
Čarujte s barvami! Oranžové meruňky hezky doplní i borůvky, černý rybíz nebo třeba maliny.
Čarujte s barvami! Oranžové meruňky hezky doplní i borůvky, černý rybíz nebo třeba maliny.