Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Hledáte originální recept pro podzimní dny? Vsaďte na delikátní kuře od kuchařky Karolíny Kamberské!

Redakce Marianne | 14. 10. 2014

8 kuřecích stehýnek
100 ml olivového oleje (obyčejného)
sůl a pepř
mletá skořice
3 lžíce medu
sáček sušených švestek
sáček vyloupaných
mandlí
100 g anglické slaniny

    •    Do pekáče vložte stehýnka, potřete je olivovým olejem, posypte solí, pepřem a skořicí a podlijte cca 2 cm vody. Pečte při 150 stupních.
    •    V polovině pečení přidejte med, rozmíchejte ho ve šťávě vytvořené kolem stehýnek a poté je občas polévejte, aby se vytvořila pěkně křupavá kůrčička.
    •    Když maso začne zlátnout, přidejte švestky, mandle a na malé kostičky pokrájenou slaninu. Dopečte dozlatova.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Rodina a děti
Rychle usnout a vstávat s úsměvem: Jak podpořit zdravý spánek u dětí na začátku školního roku

Rychle usnout a vstávat s úsměvem: Jak podpořit zdravý spánek u dětí na začátku školního roku

Dobrý nápad
Česneková pasta: Síla čerstvého česneku uchovaná ve skleničce

Česneková pasta: Síla čerstvého česneku uchovaná ve skleničce

Zábava
Kvíz: Oslavte výročí narození královny Alžběty I. Jak dobře znáte významné britské panovníky?

Kvíz: Oslavte výročí narození královny Alžběty I. Jak dobře znáte významné britské panovníky?

Zábava
Kvíz: Poznáte kultovní snímky podle obrázku? Plný počet bodů získá jen opravdový filmový znalec

Kvíz: Poznáte kultovní snímky podle obrázku? Plný počet bodů získá jen opravdový filmový znalec