Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Hledáte originální recept pro podzimní dny? Vsaďte na delikátní kuře od kuchařky Karolíny Kamberské!

Redakce Marianne | 14. 10. 2014

8 kuřecích stehýnek
100 ml olivového oleje (obyčejného)
sůl a pepř
mletá skořice
3 lžíce medu
sáček sušených švestek
sáček vyloupaných
mandlí
100 g anglické slaniny

    •    Do pekáče vložte stehýnka, potřete je olivovým olejem, posypte solí, pepřem a skořicí a podlijte cca 2 cm vody. Pečte při 150 stupních.
    •    V polovině pečení přidejte med, rozmíchejte ho ve šťávě vytvořené kolem stehýnek a poté je občas polévejte, aby se vytvořila pěkně křupavá kůrčička.
    •    Když maso začne zlátnout, přidejte švestky, mandle a na malé kostičky pokrájenou slaninu. Dopečte dozlatova.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Dům
Unikát na břehu Dyje: Stylový dům se zelenou střechou je umístěný v prudkém svahu

Unikát na břehu Dyje: Stylový dům se zelenou střechou je umístěný v prudkém svahu

Životní styl
Chcete se letos vyhnout jarní únavě? Zkuste několik tipů, jak být šťastná na jaře 2025

Chcete se letos vyhnout jarní únavě? Zkuste několik tipů, jak být šťastná na jaře 2025

Byt
V mini bytě si mladý lékař pěstuje rajčata, která zalévá vodou ze sprchy

V mini bytě si mladý lékař pěstuje rajčata, která zalévá vodou ze sprchy

Tradice
Masopustní masky a jejich význam: Proč tančil medvěd a co říkala nevěsta?

Masopustní masky a jejich význam: Proč tančil medvěd a co říkala nevěsta?

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + PÉČE MANUFAKTURA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + PÉČE MANUFAKTURA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit