Jídlo
Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou
Hledáte originální recept pro podzimní dny? Vsaďte na delikátní kuře od kuchařky Karolíny Kamberské!
8 kuřecích stehýnek
100 ml olivového oleje (obyčejného)
sůl a pepř
mletá skořice
3 lžíce medu
sáček sušených švestek
sáček vyloupaných
mandlí
100 g anglické slaniny
• Do pekáče vložte stehýnka, potřete je olivovým olejem, posypte solí, pepřem a skořicí a podlijte cca 2 cm vody. Pečte při 150 stupních.
• V polovině pečení přidejte med, rozmíchejte ho ve šťávě vytvořené kolem stehýnek a poté je občas polévejte, aby se vytvořila pěkně křupavá kůrčička.
• Když maso začne zlátnout, přidejte švestky, mandle a na malé kostičky pokrájenou slaninu. Dopečte dozlatova.