Krémové řezy
Vypadají na první pohled komplikovaně, ale zvládnete je raz dva. Slibujeme, že výsledkem budete nadšeni!
Doba přípravy: 50 minut
Pečení: 20 minut
Počet porcí: na 12 řezů
Budete potřebovat:
-
2 balíčky světlých sušenek BeBe
-
kupovaná čokoládová poleva (nebo 1 tabulka čokolády na vaření rozpuštěná s 50 g 100% tuku)
Na těsto
-
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
-
100 g moučkového cukru
-
2 lžičky kakaa
-
100 ml slunečnicového oleje
-
250 ml mléka
-
300 g hladké mouky
-
1 lžička kypřicího prášku
Na pudinkový krém
-
500 ml mléka
-
2 balení vanilkového pudinku
-
2 sáčky vanilinového cukru
-
100 g krupicového cukru
-
150 g másla
Na karamelový krém
-
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, povařená 1,5 hodiny ve vodě
-
250 g másla
Postup:
1. Předehřejte troubu na 180/160 stupňů. Pekáč vyložte pečicím papírem. Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte kakao, olej, mléko a mouku s prosátým kypřicím práškem. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je vmíchejte k těstu. Nalijte do pekáče a pečte asi 20 minut.
2. Mezitím uvařte pudink s mlékem a oběma druhy cukru. Po vychladnutí ho smíchejte se změklým máslem. Krém naneste na upečenou, vychladlou placku a pokryjte sušenkami.
3. Zkaramelizované mléko utřete s máslem a naneste na sušenky. Zalijte čokoládovou polevou a nechte vychladit.