Kokosové řezy s rebarborou a jahodami
Vymazlený recept udělá z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne!
Doba přípravy: 30 minut
Pečení: 85 minut
Počet porcí: na 1 menší plech
Budete potřebovat:
-
300 g rebarbory, očištěné a na kostky
-
450 g krupicového cukru + na rebarboru
-
280 g hladké mouky
-
3 lžíce mletých mandlí
-
250 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostky + na plech
-
špetka strouhaného muškátového oříšku
-
1/2 lžičky kypřicího prášku
-
4 vejce
-
1 lžička vanilkového extraktu
-
1 lžíce citronové š'távy
-
150 g jahod, nakrájených na plátky
-
90 g strouhaného kokosu
-
moučkový cukr na poprášení
Postup:
1. Rebarboru dejte do hrnce, posypte 3 lžícemi krupicového cukru a vařte 3–5 minut, až pustí š'távu a změkne. Nechte vychladnout a sceďte. Předehřejte troubu na 180 °C. Lehce vymažte plech 20x30 cm a vyložte ho pečicím papírem.
2. Do mísy prosejte 220 g mouky, přidejte mleté mandle, 120 g krupicového cukru a promíchejte. Pak špičkami prstů rychle zapracujte kostičky másla (lze připravit i v robotu) a upěchujte do připravené formy. Pečte 20–25 minut dozlatova.
3. Vyjměte a troubu ztlumte na 150 °C. Do mísy prosejte kypřicí prášek a zbývající mouku (60 g) a muškátový oříšek. V jiné míse šlehejte vejce, vanilkový extrakt a zbylý krupicový cukr (330 g) asi 4 minuty do pěny. Opatrně vařečkou vmíchejte moučnou směs. Pak vmíchejte citronovou šťávu, rebarboru promíchanou s jahodami a kokos a zlehka rozetřete na předpečený korpus. Pečte 1 hodinu dozlatova. Pokud se bude povrch zbarvovat moc rychle, zakryjte ho alobalem. Nechte vychladnout na plechu a pak rozkrájejte na čtverečky. Pocukrujte a podávejte.