Co si upéct tento víkend? BROWNIES!
Brownies jsou ideálním skupenstvím čokolády: zatímco jejich prostředek je krémově vláčný, na vrchu křupe pevnější krustička. Dokonalost sama!
1. Troubu nechte rozehřát na 180 °C (horkovzdušnou 170 °C).
2. Máslo pokrájejte na několik kusů a čokoládu nalámejte na větší kousky. Do hlubší pánve nalijte cca 3 cm horké vody, postavte na oheň a do této vodní lázně vložte malý kastrůlek s máslem a čokoládou. Nahřívejte za občasného promíchání tak dlouho, dokud se máslo a čokoláda nerozpustí a nespojí.
3. Do mísy rozklepněte vajíčka, nasypte cukr a vyšlehejte vařečkou nebo šlehačem dohladka (měly by se objevit bublinky). Do této směsi vmíchejte kakao a nalijte směs másla s čokoládou.
4. V menší misce promíchejte mouku s práškem do pečiva a poté ji přimíchejte do směsi.
5. Pekáč vyložte pečicím papírem, vlijte na něj směs a dejte péct, za cca 35 minut budou brownies hotové. Pak je nechte vychladnout, jakkoli je to těžké, a pokrájejte na čtverečky.