Bramborové knedlíky se švestkami
Také stejně jako my zbožňujete sladká jídla? Tak pro vás máme dobrou zprávu: je načase se rozmazlit! Dnes podáváme vynikající knedlíky se švestkami a mákem!
Také vám připadá, že knedlíky jsou skvělý způsob, jak si vychutnat ovoce i mimo letní sezónu? Švestky z našeho receptu můžete použít čerstvé i mražené.
Doba přípravy vám zabere zhruba čtyřicet minut a samotné vaření pak necelou půlhodinku.
Ingredience počítají se šesti hladovými strávníky. Všem mlsounům přejeme dobrou chuť!
Co budeme potřebovat?
-
250 g hrubé mouky
-
700 g brambor
-
zhruba 750 g švestek
-
zakysanou smetanu (na servírování)
-
mletý mák (na servírování)
-
cukr (na servírování)
-
strouhaný perník (na servírování)
-
1 lžičku soli
-
2 menší vejce
Jak na to?
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Prolisujeme je a smícháme s 250 g hrubé mouky, lžičkou soli a dvěma menšími vejci. Vypracujeme tužší těsto, které ihned vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Ty poté naplníme švestkami a těsto důkladně zaoblíme dlaněmi.
V osolené vodě vaříme zhruba 5 minut. Knedlíky podáváme se zakysanou smetanou posypané mletým mákem s cukrem či strouhaným perníkem.
Další recepty najdete ZDE.