Božský štrúdl
Vyměňte část jablek za hrušky, a uvidíte ten rozdíl! Pořád to ale bude váš starý dobrý štrúdl, ale jaký!
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 40 minut
Počet porcí: 8
Budete potřebovat:
-
5 větších jablek
-
5 hrušek
-
2 lžičky skořice
-
2 sáčky vanilinového cukru
-
4 hrsti rozinek, propláchnutých
-
3 hrsti nahrubo nasekaných lískových oříšků
-
1 balení listového těsta
-
1 rozšlehané vejce na potření
-
šlehačka k podávání (nemusí být)
Postup:
Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilinového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.
Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrúdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilinovým cukrem, případně i se šlehačkou.