Ledové osvěžení: Recept na Aperol nanuky
Kouzlu domácích zmrzlin propadla Katka Kočičková zhruba před jedenácti lety. Nově vydává kuchařku Zmrzliny, kde vám naservíruje desítky báječných receptů. Několik z nich najdete i v Marianne.
Ingredience
• 4 velké pomeranče
• 50 g krupicového cukru
• 2 lžíce vody
• 90 ml aperolu
• 90 ml prosecca
1. Ze dvou pomerančů oloupejte škrabkou proužky kůry, dejte pozor, abyste neseřízli bílou, hořkou část. Do rendlíku nasypte cukr, přidejte
2 lžíce vody a nechte na mírném ohni rozpustit na hustý sirup. Stáhněte z ohně, přidejte pomerančovou kůru, zakryjte pokličkou a nechte zcela vychladnout. Pak proužky kůry vyjměte.
2. Z pomerančů, včetně těch s oloupanou kůrou, vymačkejte šťávu, měli byste získat 300 ml. Nalijte přes síto do džbánku a smíchejte s cukrovým sirupem, aperolem a proseccem. Směs rozlijte do nanukových formiček, dejte
do mrazáku a nechte 1 hodinu tuhnout. Pak vetkněte nanuková dřívka a nechte minimálně přes noc, ale nejlépe 24 hodin mrazit.
NĚCO NAVÍC: Na tyto nanuky určitě použijte pevnější formičky nastojato, a nikoli silikonové naležato – směs na nanuky je tekutá a ze silikonových by otvorem na dřívko mohla vytékat. Pokud chcete nanuky ozdobit, vyložte formičky před nalitím směsi tenoučkým půlkolečkem pomeranče.
...VÍCE RECEPTŮ NAJDETE V ČERVENCOVÉ MARIANNE, kterou si nyní můžete objednat až domů do schránky s POŠTOVNÝM ZDARMA. Objednávejte zde.