Tučňák na vašem stole
Už v minulých letech jste si mohli všimnout, že mnoho restauračních zařízení zařazovalo do své nabídky speciální pokrmy, které byly připravené právě u příležitosti Tučného čtvrtka. Kromě vydatných masitých jídel to byly především přídavky, bezedné polévky, větší porce nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku. I když v letošním roce nemůžeme v podnicích hodovat, rozhodně nic nebrání tomu, abychom si tučňáka vyzvedli u výdejních okének nebo si ho objednali domů. Podívejte se tedy na nabídku okolních restaurací, a třeba zjistíte, že i ve vašem městě dodržují tradici Tučného čtvrtka. A kdy jindy si objednat jídlo domů, než právě nyní?
Samozřejmě, že nic nebrání ani tomu, abyste si perfektní tučňákovské menu připravili doma. Jak na to? Základem jsou velké porce, tučné maso, a především lahodné pivo. Pokud patříte k milovníkům sladkých pokrmů, rozumějte smažených koblížků, pak si můžete udělat „strýčka“ a připravit je už ve čtvrtek. Věříme, že ze stolu zmizí dřív, než řeknete tučňák.