Leading editorka Kristýna
Jídlo miluju a mám to štěstí, že moji nejbližší to mají stejně. Proto máme společný bucket list plný restaurací a podniků, které postupně testujeme. V posledních dnech mne naprosto nadchlo nové italské bistro Neapolis, které najdete jen pár bloků od stanice metra Flora. První, co vás zde nadchne, je neskutečně cool interiér se surovými zdmi, kachlíkovým sezením, od kterého můžete sledovat přípravu pizzy, a červenými neony. Namíchají vám tu skvělý limoncello spritz, v nabídce mají lahodná vína a na jídelním menu domácí těstoviny a neapolskou pizzu. Pokud si dáte lanýžovou jako já, přímo na stole vám na ni ještě nastrouhají extra dávku čerstvého lanýže. Když občas dostanu chuť na staročeskou kuchyni, ráda zavítám do Hostince na Výtoni, kde dělají famózní kachnu a lokše. A v brzké době mám v plánu otestovat snídaňové i večerní menu v Efsy, podniku na Žižkově, který láká na velmi netradiční interiér, hudební večery a překrásné drinky.