Recept: Zapečená ryba se zeleninou
V téhle úpravě si rybu oblíbí každý.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 1:00
Ingredience:
- 100 g filetu z lososa + 150 g filetu z tresky, bez kostí a kůže, na větší kousky
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 větší cibule, na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 2 řapíky celeru, na kostičky
- 1 střední cuketa, na kostičky
- 800 g brambor, na plátky
- hrst hladkolisté petrželky, nasekané
- hrst rozmarýnu, nasekaného
- 4 vejce, prošlehaná
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- polníček a klínky citronu k podávání
ČTĚTE TAKÉ: Recepty plné zeleniny
Postup:
1 Troubu předehřejte na 170 °C. Na rozehřátém oleji orestujte cibulku, přisypte papriku a celer a poduste doměkka. Přidejte kousky ryb a restujte 3 minuty, pak přisypte kostičky cukety a směs ještě 5 minut restujte. Míchejte opatrně, aby se ryby nerozpadly. Směs osolte a promíchejte ji zlehka s plátky brambor a nasekanými bylinkami.
2 Hotovou směs rozprostřete do pekáčku, rovnoměrně ji zalijte vejci prošlehanými se smetanou a zakryjte. Vložte do trouby a pečte 50 minut, potom sejměte pokličku a ještě 10 minut dopékejte dozlatova.
3 Podávejte doplněné zeleným salátkem, doma třeba i s citronem k pokapání.
NĚCO NAVÍC
- Jako dezert můžete podávat tvarohový krém: Vyšlehejte 250 g tvarohu s 2–3 lžičkami krupicového cukru a 2 lžícemi mléka do hladkého krému, přetáhněte potravinovou fólií a dejte chladit. Před podáváním posypte dezert čokoládovými hoblinkami.
- Tento recept na oběd vhodný pro děti máme od Fresh&Tasty. Receptury pro ně připravuje italský šéfkuchař Gianluca Giardi. Dětem chtějí nabídnout rozmanité a méně tradiční pokrmy, aby si v co nejmenším věku rozvinuly chuť a radost z jídla.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.