Recept na zelené kuřecí kari
Tohle kari podle britské televizní kuchařky Nigelly Lawsonové je ideální na den, kdy nestíháte nakoupit. Stačí sáhnout do kredence pro kokosové mléko a kari pastu a do mrazáku pro zeleninu a maso (vyplatí se proto mít obojí v zásobě).
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience:
2 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 jarní cibulky, nasekané na kolečka
3–4 lžíce zelené thajské kari pasty
300 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na nudličky
400 g kokosového mléka
250–500 ml drůbežího vývaru, horkého
1 lžíce thajské rybí omáčky
180 g mraženého hrášku
200 g výhonků mungo
150 g zelených fazolek, očištěných a zbavených středového vlákna
3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
vařená rýže nebo nudle k podávání
limeta na ochucení
ČTĚTE TAKÉ: Podlehněte kouzlu asijského kari
Postup:
1 Ve velké pánvi nebo woku (měli byste k tomu mít poklici) rozehřejte olej a za stálého míchání na něm opečte jarní cibulku a kari pastu.
2 Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přilijte kokosové mléko, horký vývar (množství upravte podle toho, jak husté kari máte rádi) a rybí omáčku.
3 Pod poklicí duste 10 minut, pak přimíchejte hrášek, fazolky a výhonky mungo a ještě 3–5 minut prohřívejte, podle potřeby přilijte vodu či další vývar. Před podáváním posypte koriandrem, případně okyselte limetou. Podávejte s rýží nebo s nudlemi.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.