Proti jarní únavě: Pesto z ředkvičkových lístků
Nic proti ředkvičkovým bulvičkám, ale odteď nejspíš budete za hlavní součást téhle zeleniny považovat listy. Čerstvost ředkviček poznáte právě podle listů (teď už víte, proč je chtít), ale těm s přebujelým lupením se vyhněte. Doporučujeme zpracovat nejprve listy, dokud jsou pěkně svěží, okrájené bulvičky počkají v uzavřené nádobě v chladničce.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience:
čerstvé zelené lístky ze 2 svazků ředkviček, omyté a zbavené tuhých řapíků (máte-li pěkných málo, lze část nahradit polníčkem či baby špenátem)
40g strouhaného parmazánu
80g opražených loupaných mandlí
1 stroužek česneku, oloupaný
panenský olivový olej podle potřeby
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
opečené chlebové placky (arabský chléb) + měkký tvaroh k podávání
ČTĚTE TAKÉ: Svěží jídla proti jarní únavě
Postup:
1 Všechny přísady rozmixujte v mixéru, chopperu nebo v robotu na požadovanou konzistenci. Začněte se 2 lžícemi oleje a postupně přidávejte podle toho, jak hrubé či jemné chcete mít pesto. Podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte třeba ve skleničce (zbytek pak zalitý olejem zavřete a schováte do chladničky), doplněné opečenými chlebovými plackami a tvarohem.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.