Pečeme s dětmi: Banánový chlebíček bez přidaného cukru
Čím zabavit děti, když jsou školy zavřené? Upečtě s nimi tento lahodný banánový chlebíček, na kterém si smlsne celá rodina.
Tajnou přísadou, která banánovému chlebíčku dodá sladkost i vláčnost, nejsou banány, ale rozinky. Nešetřete na jejich množství ani na kvalitě!
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6-8 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 0:40
Ingredience:
125 g celozrnné pšeničné mouky
1,5 lžičky kypřicího prášku
2 lžičky mleté skořice
75 g rozinek sultánek, propláchnutých horkou vodou a okapaných
3 zralé banány, oloupané
50 g másla, rozpuštěného
2 lžičky vanilkové esence
1 vejce
1 lžíce mléka
agávový sirup k podávání
ČTĚTE TAKÉ: Snadné domácí pečení s dětmi
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180 °C a formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.
2. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici a rozinky. V druhé míse rozmačkejte banány a přimíchejte máslo, vanilkovou esenci, vejce a mléko. Banánovou směs vlijte k moučné a promíchejte. Přesuňte těsto do formy a dejte péct na 30–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
3. Nechte asi 10–15 minut zchladnout, vyjměte z formy, přelijte agávovým sirupem a podávejte.
Za recept děkujeme kolegům z www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.