Bílkoviny
Ne všechny polévky obsahují dostatek bílkovinné složky. Pokud bílkoviny a sacharidy v polévce dostatečně nedoplníme, můžeme počítat s tím, že se brzy dostaví hlad nebo chuť na sladké.
Kupříkladu výše zmíněná pho polévka je v naprosté většině dostatečně doplněná i masem nebo tofu, a tak už není potřeba další bílkovinnou složku řešit.
Pokud si ale doma uvaříte například dýňovou polévku, doplňte bílkoviny. Můžete si přidat chléb s vajíčkem nebo šunkou. Stejně tak nic nebrání tomu, abyste do polévky přidali povařené a natrhané kuřecí nudličky, tofu nebo vejce.
Lehký oběd?
Polévka je často vnímána jako zdravý a odlehčený oběd. Odlehčený je určitě, ale pokud bojujete s odpoledním, nebo večerním dojídáním všeho, co vám přijde pod ruku a chutěmi na sladké, pak se zkuste zamyslet, zda to nesouvisí právě s nedostatečným příjmem v průběhu dne.
Aby tělo dobře fungovalo, potřebuje dostatek energie a živin. Proto jsou někdy zdánlivě nejlepší varianty, zároveň těmi nejhoršími. Samozřejmě za předpokladu, pokud je neumíme dostatečně doplnit o další výživové složky.