Inspirace z domova
Každý týden od 11. listopadu až do Štědrého dne najdete na stránce Velkého vánoční průvodce Regionální potraviny originální recept, který se hodí do zvoleného období. Prosinec zahájíme pečením vánočního cukroví – zařadili jsme recepty na tradiční peciválky a sádlovky. Jemné cukroví znaly již naše babičky a opravdu lahodné je, pokud do něj zařadíte lokální ingredience, kde si můžete být jisti vysokou kvalitou a poctivým zpracováním. K vánočnímu období jistě patří i horký nápoj – připravte si vynikající medovinu s ovocem, která krásně zahřeje na těle i duši. A jako finále najdete na stránkách recept na krémovou rybí polévku s krutony – majstrštyk každého kuchaře.
Inspirace z domova
K adventu neodmyslitelně patří výzdoba. Každoročně oblékáme naše příbytky do světýlek a zdobíme v duchu sváteční atmosféry. Ve Velkém vánočním průvodci najdete rozmanitou škálu inspirací na dárky, pečení i výzdobu domova. Provoňte si domov pomocí potpourri – originální alternativy k české purpuře. Průvodce nabízí i spoustu praktických šablon a taháků, které vám usnadní vánoční přípravy. Stáhněte si šablonu na vánoční přání či dárkový poukaz. Vhod přijde také návod na pečení bez váhy, díky kterému bude příprava vánočního cukroví hračka.
Hlavně na nic nezapomenout
Poslední důležitou součástí, která dotváří každý týden Velkého vánočního průvodce, je praktický úkolníček. Zde najdete rozmanité rady a tipy, na co každý týden nezapomenout, abyste do Vánoc stihli všechno v klidu a pohodě. Postupujte podle našeho časového plánu a vychutnejte si vánoční atmosféru naplno.
O ocenění Regionální potravina
Soutěž Regionální potravina každoročně oceňuje ty nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky napříč regiony. U produktů opatřených zelenomodrým logem si tak můžete být jisti, že jde o výrobky od lokálních výrobců, kteří dbají na regionální suroviny a poctivé zpracování. Spotřebitelé si mohou vybírat z více než 500 výrobků od více než 350 výrobců. Více informací naleznete na webových stránkách Regionální potraviny.